ASTAZI, ICR Stockholm găzduiește lansarea romanului Vid himlens början („Acolo unde începe raiul”) de Elisabeth Hjorth

0
2140


Marți, 10 septembrie, ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Stockholm va găzdui lansarea celui mai recent roman al scriitoarei suedeze Elisabeth Hjorth –Vid himlens början („Acolo unde începe raiul”), apărut la editura Norstedts. La lansare autoarea va dialoga cu criticul și jurnalistul literar Martina Lowden despre temele centrale ale cărții.

Romanul, a cărui acţiune este parţial plasată şi în România, aduce în prim plan situaţia minorităţilor. Apreciat ca fiind „o poveste despre ură şi singurătate, despre pasiune și sentimentul maternităţii la graniţă cu nebunia", romanul pleacă de la o viziune sumbră asupra comunităţii și libertăţii și vorbește despre traumele și pierderile suferite în timpul războiului.

Elisabeth Hjorth este critic literar la cotidianul național Svenska Dagbladet şi profesor la Colegiul de artă şi literatură Biskops Arnö. A debutat în anul 2008 cu volumul de poezii Kärnfamiljen, iar în 2011 a primit numeroase aprecieri pentru primul său roman intitulat Hängivelsen („Devotament”). Interesată atât de spațiul cultural românesc, cât și de problema minorităților, scriitoarea va participa în cadrul Târgului de Carte de la Göteborg, la finalul lunii septembrie, la seminarul cu titlul Cum sunt descrişi rromii în literatură?, alături de scriitorii Cătălin Dorian Florescu și Varujan Vosganian și Dezideriu Gergely, director executiv al European Roma Rights Centre (ERRC) din Budapesta.

Martina Lowden este scriitor și critic literar la cotidianul Dagens Nyheter. Distinsă cu premiul pentru debut al Borås Tidningen pentru romanul său Allt, publicat în 2006, Martina Lowden este una dintre cele mai importante voci tinere ale lumii literare suedeze.

Persoană de contact: Ioana Leca, Coordonator de proiecte la ICR Stockholm– ioana.leca@rkis.se / 0046 (0)8 20 76 00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.