Cea mai inalta cladire din Suedia va avea 230 m inaltime

0
1804

Arhitectii londonezi de la Skidmore, Owings and Merrill (SOM) au castigat competitia internationala pentru a construi cel mai inalt zgarie-nori din Suedia si una dintre cele mai inalte cladiri din intreaga peninsula scandinava.

Acest turn va avea o inaltime de 230 m si 60 de etaje, ansamblul urmand a fi construit in orasul suedez Gotheborg, la inaugurarea a 400 de ani de la infiintarea orasului. Cei de la SOM au colaborat cu mai multe companii din domeniu pentru a ajunge la acest design pentru cea mai inalta cladire suedeza, iar rezultatele sunt pur si simpu uimitoare.

Conceptul castigator a fost ales din peste 50 de proiecte inscrise in concurs, iar suedezii vor avea un nou prilej de bucurie o data cu inaugurarea acestui zgarie-nori ultramodern si foarte eficient din punct de vedere energetic.

In jurul acestei cladiri, se vor construi parcuri si spatii de joaca pentru copii, dorindu-se crearea unui nou loc de intalnire pentru locuitorii din Gotheborg. Constructia cladirii urmeaza sa fie finalizata in anul 2019 si va deveni cel mai inalt turn din Suedia si una dintre cele mai inalte cladiri din Scandinavia.

Cea mai inalta cladire din Suedia va avea 230 m inaltime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.