COMUNICAT DE PRESĂ: Pianistul Eduard Stan concertează la Umeå, în cadrul seriei Beethoven Inspires

0
1936


Pianistul de origine română Eduard Stan va concerta în 20 noiembrie la Umeå în cadrul seriei Beethoven Inspires, organizată la Opera din Norrland. Seria Beethoven Inspires este parte a programului Umeå – Capitală Culturală Europeană 2014 și își propune să readucă în atenția publicului lucrările pentru pian ale lui Beethoven și ale unor compozitori influențați de acesta, cum ar fi George Enescu.


Programul recitalului va include Sonata pentru pian no. 31 op. 110 în mi bemol major de Ludwig van Beethoven, Suita pentru pian no. 2 op. 10 în re major de George Enescu şi Sonata pentru pian no. 960 în si bemol major de Franz Schubert.
Proiectul Beethoven Inspires a fost inițiat de The Swedish Clementi Society și organizat în colaborare cu Asociația de muzică de cameră din Umeå și municipalitățile din Umeå și Teg.
Recitalul pianistului Eduard Stan reprezintă o colaborare între The Swedish Clementi Society și ICR Stockholm.
Eduard Stan a studiat la Academia de Muzică din Hanovra sub îndrumarea lui Arie Vardi. Cariera concertistică l-a purtat pe cele mai importante scene din Europa (Berlin Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, Wiener Konzerthaus, Salle Cortot Paris, Teatro La Fenice Veneţia) şi Statele Unite (Carnegie Hall New York, Kennedy Center Washington DC). A cântat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia şi România, implicându-se însă cu predilecție în proiectele camerale. În 2007 a înregistrat în premieră mondială, împreună cu violonistul Remus Azoiței, integrala lucrărilor pentru vioară și pian de George Enescu. Este prima dată când pianistul Eduard Stan concertează la Umeå. Biletele pot fi rezervate aici.
Persoană de contact: Ioana Leca, coordonator de proiect ICR Stockholm – ioana.leca@rkis.se / 0046 8 20 76 06.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.