Corlatean, ieşi afara ! Titus Corlatean: Ministrul suedez Birgitta Ohlsson are un profil cam nervos, foloseste tema romilor in campanie

0
2811


Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, este in campanie electorala si foloseste tema romilor pentru a castiga voturi, a declarat miercuri, la TVR 1, ministrul de Externe, Titus Corlatean, el aratand totodata ca oficialul are un profil "usor cam nervos".

"Nu neaga nimeni faptul ca exista o problema legata de integrarea romilor in diferite societati europene, dar de aici a folosi, chiar si in state nordice, si acest lucru este surprinzator, aceasta tema pentru a castiga voturi si pentru a ofensa un guvern si o tara cum este cazul Romaniei e o chestiune inacceptabila", a precizat ministrul de Externe, adaugand ca in Suedia vor avea loc alegeri in curand, iar Birgitta Ohlsson face parte "dintr-un partid liberal micut, la limita intrarii in Parlament", transmite Mediafax.

Seful diplomatiei a spus ca s-a intalnit cu ministrul pentru Afaceri Europene, anul trecut, in Suedia, iar discutia a fost "serioasa, asezata". "Ii cunosc profilul, calificat in Suedia ca usor cam nervos inclusiv in viata politica", a mai spus Corlatean.

Ministrul de Externe a reamintit faptul ca ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat, marti, ca nu s-a pus problema refuzarii unor cooperari. "Nu in sensul in care doamna ministru sugera in acest interviu (acordat publicatiei suedeze Dagens Nyheter – n.r.) a unui mecanism de monitorizare europeana pentru Romania, nu. Asta este inacceptabil si nici Comisia Europeana nu accepta acest lucru", a subliniat Titus Corlatean.

Totodata, ministrul a precizat ca Birgitta Ohlsson nu a discutat personal cu cineva acest tip de proiect, ci a fost o discutie intre un secretar de stat suedez si un secretar de stat roman. Acesta din urma a transmis interlocutorului din Suedia ca autoritatile romane au "toata deschiderea sa coopereze", a spus Titus Corlatean.

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, si-a exprimat, marti, "furia" fata de Romania, care i-a refuzat propunerea de ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrarii romilor, relateaza AFP.

Titus Corlatean: Ministrul suedez Birgitta Ohlsson are un profil cam nervos, foloseste tema romilor in campanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.