Suedia le-a permis cetățenilor să decidă singuri cum se vor comporta pe perioada pandemiei. Indignați de atitudinea autorităților, unii rezidenți străini vor să părăsescă țara cât mai curând.

Eva Panarese a crescut în Italia. Mama ei este suedeză. De când se știe, Eva și-a dorit să părăsească Italia și să se stabilească în Suedia. Acum doi ani, familia – Eva împreună cu soțul ei și copiii – s-a mutat în nord. Dar, la fel ca în multe alte cazuri, pandemia de coronavirus le-a dat viața peste cap.

După ce s-au întors dintr-o delegație în Italia, soțul și fiul ei s-au îmbolnăvit. „Am fost șocată de felul superficial în care spitalul a tratat situația. Fără măști de protecție. Nimic. Am fi putut introduce noi virusul în spital“, povestește Eva. Cei doi, tată și fiu, au fost diagnosticați cu pneumonie. Fiul s-a recuperat repede, tatăl nu. Pentru a-l proteja de pericolul contaminării cu COVID-19, Eva a decis să-i țină acasă pe copii. Dar școala s-a opus. Familia Panarese a început să primească zilnic telefoane de amenințare și scrisori de la conducerea școlii. „Nu le-a păsat că aveam acasă o persoană care făcea parte din categoria de risc. Dacă ai copii sănătoși, îi trimiți la școală!“, spune Eva.

mai mult la /www.dw.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.