Criza refugiatilor. Merkel a reusit sa SUPERE rau si Suedia. Stockholm vrea dea Germania in judecata

0
1712

Angela Merkel se confrunta cu noi critici privind politica sa legata de refugiati. Suedia ameninta acum ca va da Germania in judecata.
Suedia acuza Germania ca nu respecta Conventia de la Dublin, conform careia statele pot trimite migrantii inapoi in tara in care s-au inregistrat pentru prima data. Suedia spune ca Berlinul refuza sa coopereze si ameninta ca va chema guvernul german in fata Curtii Europene de Justitie.
„A nu accepta inapoi migrantii care s-au inregistrat in Germania reprezinta o incalcare a Conventiei de la Dublin. Am contactat oficial guvernul german, si nu suntem singurii, si alte state sunt afectate de aceasta politica a Berlinului”, a declarat ministrul suedez al Imigratiei, Morgan Johansson, citat de Express.
merkel-651801-590x300

Multi dintre migrantii invitati de Merkel s-au inregistrat in Germania iar apoi au plecat in Suedia. In acest moment sunt peste 700 de de astfel de migranti, ministrul fiind convins ca numarul acestora va creste. „Multi dintre cei 500-600 de migranti care vin saptamanal in Suedia sunt deja inregistrati in Germania. Daca nu ii returnam in Germania, vor fi prea multi in sistemul nostru de azil”, a mentionat ministrul.
El a subliniat ca centrele de azil sunt deja pline, iar noii sositi pun o mare presiune asupra sistemului suedez de azil.
http://www.aktual24.ro/criza-refugiatilor-merkel-a-reusit-sa-supere-rau-si-suedia-stockholm-vrea-dea-germania-in-judecata/
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.