Cumpărarea primei biserici de zid romanesti din Suedia la Jönköping

0
2131

In data de 27 februarie 2014, cu ajutorul Domnului si prin stradania si daruirea deosebita a minunatei comunitatii romanesti, din acest al șaptelea oraș al Regatului Suediei, s-a reușit cumpărarea primei biserici de zid romanesti de pe întregul teritoriu Scandinav!

Aceasta comunitate minunata, alcătuită din romani din Banatul Sârbesc si din romani din patria mama Romania, s-a adunat cu dragoste si jerftelnicie in jurul acestei vesnice nazuinte, o biserica proprie, unde sa poate asculta Sfintele Slujbe in limba noastră românească, micsorand astfel distanță mare de casa si dorul de cei dragi.

Dupa 41 de ani ( împliniti pe 1 Decembrie 2013), de la prima slujba savarsita aici, in limba româna, iată, prin efortul comunității s-a reușit strângerea a aproape 200.000 de euro in mai puțin de trei luni, făcându-se astfel posibila aceasta achiziție.
Comunitatea noastră a luptat si a izbandit spre aceasta realizare avand credinta vie in Hristos, dragoste de neam si insotita de binecuvântarea Prea Sfinției Sale, Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord.
Cu credinta in Domnul si nădejde ca si lucrurile bune si deosebite pe care cu jerftelnicie romanii le realizează, mai au loc in vârtejul știrilor de importantă, va aduc la cunoștință aceasta frumoasa împlinire si va stau la dispoziție pentru orice alta lămurire la tel. +46(0) 704 902 678 sau la adresa de e-mail ovidiu82bancila@yahoo.com ! !
Cu multumire si pomenire in rugăciuni, ca Domnul sa ne invredniceasca spre savarsirea cat mai multor lucruri ziditoare de suflet si de neam si care sa facă cinste firii românești,

Pr. Ovidiu-Theodor Bancila
Jönköping-Suedia
27 Februarie 2014

ovidiu82bancila@yahoo.com !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.