Suedia a avut o strategie diferită de majoritatea țărilor pe timp de pandemie COVID-19. Țara nordică nu a luat măsuri dure de izolare, așa cum au procedat majoritatea statelor europene, chiar dacă pe 15 aprilie avea 11.927 de cazuri de coronavirus și 1.203 decese, dintre care 170 în ultimele 24 de ore.

Suburbiile din Suedia au mai multe cazuri de coronavirus decât media țării.

Una dintre victimele noului coronavirus în Suedia a fost Josef Gourie, unul dintre ”giganții epocii de aur a fotbalului sirian”, așa cum îl descrie publicația TRT World. Fostul portar sirian a murit la 64 de ani la un spital din nordul orașului Stockholm, unde fusese internat timp de cinci zile.

”Infecția a avut impact diferit asupra grupurilor socio-economice!”

Nuri Kino, un jurnalist suedez cu origini asiriene, spune că această comunitate a pierdut cel puțin 46 de oameni din cauza COVID-19, la o populație totală de 150.000 de oameni. ”Am doi unchi, un văr și o mătușă în spital. Cinci dintre prietenii mei și-au pierdut persoane dragi”, a spus Kino.

”Există diferențe între modul în care comunitățile de imigranți și cele suedeze socializează. De exemplu, pot fi cel puțin 500 de oameni la o nuntă sau la o înmormântare. De asemenea, avem biserici cu 800 sau mai mulți participanți, asociații și cluburi unde sute de oameni se întâlnesc zilnic.

mai mult la  /www.digisport.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.