Două cratere din Suedia sunt dovada unui impact devastator cu o pereche de asteroizi

0
1539


Cercetătorii au descoperit în Suedia dovada uneia din cele mai mari catastrofe cosmice din istoria sistemului nostru solar.
Aici, în urmă cu 458 de milioane de ani, a avut loc un dublu impact, doi asteroizi prăbuşindu-se pe Pământ şi lăsând în urmă cratere.

O echipă de cercetători de la Centrul de Astrobiologie din Madrid, Spania, condusă de Jens Ormoe, a săpat în aceste două cratere şi a găsit sedimente rămase în urma impactului catastrofal.
Cu 12 milioane de ani înainte de impact, un asteroid foarte mare, care avea aproape 200 km lungime, s-a rupt în bucăţi în urma unei coliziuni puternice care a avut loc în centura de asteroizi din sistemul nostru solar.
Bucăţile din asteroid s-au îndreptat apoi spre Pământ şi două din ele s-au prăbuşit în mare, pe actualul teritoriu al Suediei.
Aici se află acum două cratere, Lockne, care are un diametru de 7,5 km şi Malinger, cu un diametru de doar 700 metri.
Între cele două cratere este o distanţă de numai 16 km, iar ideea unui dublu impact este mai veche. Abia acum însă au apărut şi dovezile care susţin această teorie.
mai mult la :   http://www.descopera.ro/dnews/13454807-doua-cratere-din-suedia-sunt-dovada-unui-impact-devastator-cu-o-pereche-de-asteroizi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.