Duel anglo-suedez la Bucuresti

0
2549

Suporterii englezi au luat ieri cu asalt barul "Whispers" din centrul Bucurestiului pentru a urmari meciul Suedia-Anglia, incheiat cu un egal: 2-2. Cei câtiva zeci de fani britanici, dar si un grup foarte mic de suporteri suedezi au baut "frateste" vrând parca sa infirme reputatia de "baieti rai" a englezilor.

Localul a fost incarcat cu steaguri si stegulete alb-rosii, chiar si ospataritele purtând tricourile echipei favorite. Prima jumatate de ora a meciului a fost marcata numai de ritmul alert in care englezii isi goleau, cu ochii lipiti de televizor, paharele cu bere. In acelasi timp, trei-patru fani suedezi incercau sa-si convinga comesenii, intr-o engleza stricata, ca "baietii lor vor bate". Numai ca in minutul 34, Joe Cole le-a stricat socotelile cu un sut de la 25 de metri care i-a lasat masca pe fanii portarului suedez Isaksson. Dupa pauza meciului insa, a fost rândul englezilor sa se ia cu


La finalul meciului, suedezii se bucurau, iar englezii erau tristi

mâinile de cap. Allback egala, iar nordicii din barul "Whispers" topaiau de fericire.

"Loveste mingea, omoara Suedia"

Nervozitatea englezilor, nemultumiti de un scor egal, s-a acumulat treptat. "Loveste-o, loveste-o", tipau la fiecare atingere a balonului, in timp ce un fan mai in vârsta, ajuns probabil la capatul rabdarii, striga razboinic: "Omoara Suedia!". Si când meciul parea un egal sigur, in minutul 85, Gerrard facea 2-1. Brusc, zâmbetul britanic a revenit pe fetele tuturor – mai putin ale suedezilor care oftau undeva intr-un colt al barului.
"De 38 de ani Anglia nu a invins Suedia si ar cam fi timpul sa-i batem", imi declara unul din fanii alb-rosii. Anglia a obtinut ultima victorie in fata nationalei suedeze pe 22 mai 1968, intr-un joc amical, scor 3-1, pe Wembley. Numai ca nu a fost sa fie – ghinion de nesansa, cum ar zice românul – si in minutul 90, pe o greseala a apararii engleze, Larsson stabilea scorul final: 2-2. In barul nostru insa lucrurile au stat mult diferit. Englezii au invins detasat pe notele de plata.

articol original la Averea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.