Filmul "Poziţia copilului", premiat la Festivalul Internaţional de la Stockholm

0
2564


Filmul "Poziţia copilului" a fost premiat la Festivalul Internaţional de la Stockholm! Pelicula, în regia lui Călin Peter Netzer, a primit premiul Telia. Distincţia fost acordată celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de difuzare în Suedia. "Poziţia copilului", o producţie din 2013, este câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an şi e propunerea României pentru categoria "cel mai bun film străin" la premiile Oscar.

Pelicula "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a primit premiul Telia la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm. Filmul e, totodată, câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an. Premiul Telia e dedicat sprijinirii distribuţiei în Suedia a filmelor de artă şi constă în peste 11.000 euro acordaţi pentru distribuţia locală a filmului câştigător.

Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm s-a aflat în acest an la cea de-a 24-a ediţie şi a inclus peste 180 de filme din 50 de ţări. "Poziţia copilului", cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Ilinca Goia, e cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer.

Filmul vorbeşte cu dramatism, emoţie şi umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula e, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie în instituţiile de bază ale societăţii din România de azi.

mai mult
http://www.b1.ro/stiri/externe/filmul-pozitia-copilului-premiat-la-festivalul-international-de-la-stockholm-69669.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.