Guvernul suedez renunţă la alegerile anticipate, în urma unui acord cu opoziţia

0
2177

Guvernul suedez de stânga a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu opoziţia de centru-dreapta care îi permite să nu convoace alegeri legislative anticipate şi să soluţioneze criza politică provocată de către extrema dreaptă, relatează AFP.
slide_168088_60448
„În urma acordului la care am ajuns, ce permite Guvernului minoritar să guverneze, Executivul nu va organiza alegeri anticipate” în martie, aşa cum a anunţat la începutul lunii, a declarat premierul Stefan Löfven, înconjurat de reprezentanţi ai Verzilor, aliaţii săi guvernamenali, şi celor patru partide din cadrul Alianţei (centru-dreapta), într-o conferinţă de presă susţinută la Stockholm.

La începutul lui decembrie, Guvernul a convocat alegeri anticipate pentru 22 martie – primele în Suedia din 1958 – cu scopul de a pune capăt crizei politice provocate de extrema dreaptă, care vrea să modifice politica în domeniul imigraţiei, considerând-o prea generoasă.
http://www.gandul.info/international/guvernul-suedez-renunta-la-alegerile-anticipate-in-urma-unui-acord-cu-opozitia-13740001

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.