Hramul parohiei romanești din orașul Borås, Suedia

0
2383

Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord împreuna cu un sobor de preoti și diaconi români si suedezi, a savârsit sâmbata, 9 noiembrie 2013, Taina Sfintei Liturghii în orasul Borås din sud-vestul Suediei, cu prilejul sarbatoririi hramului parohiei românesti Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail.În cuvântul de învatatura Preasfintitul Episcop Macarie a vorbit despre lucrarea slujitoare a Puterilor Cerești dar și despre viața pilduitoare și lucrarea tamaduitoare a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina sarbatorit în aceasta zi în calendarul creștin ortodox.

Preasfintitul Episcop Macarie a apreciat frumoasa si dinamica lucrare pastorala și sociala a preotului paroh Horațiu Octavian Mureșan si a credinciosilor din parohia româneasca din Borås.

În perioada 18-27 iunie s-a desfașurat la Borås, cu binecuvântarea și susținerea Preasfințitului Parinte Macarie, prima ediție a proiectului social intitulat „Familia parohiala”. Proiectul a fost inițiat de Parohia Ortodoxa Româna „Sfinții Arhangheli” din Borås, în colaborare cu Asociația româneasca „Unirea”.

Hramul parohiei romanești din orașul Borås, Suedia :: Stiri si

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.