ICR Stockholm sărbătoreşte Zilele Francofoniei

0
2323


După o seară dedicată scriitorului Marius Daniel Popescu, organizată în parteneriat cu Ambasada Elveţiei la Stockholm şi Asociaţia Profesorilor de Limba Franceză, ICR Stockholm continuă serbarea Zilelor Francofoniei în Suedia cu un eveniment dedicat operei şi personalității lui Eugen Ionescu. Evenimentul Baritonul păros sau Ionescu și geniul absurdului, iniţiat de Ambasada României la Stockholm şi realizat în parteneriat cu ICR Stockholm şi Clubul Francofonics, va avea loc miercuri 20 martie la sediul Institutului.

Prezentarea va fi susținută de Catherine Zawadzki, cadru didactic și fondator al clubului Francofonics, club dedicat iubitorilor limbii și civilizației franceze din Suedia. Pornind de la biografia scriitorului și dramaturgului de origine română și abordând problema receptării lui Ionescu în contemporaneitate, conferința va include fragmente video din montări ale celor mai cunoscute piese ale dramaturgului de origine română, în limbile franceză, română și suedeză, și un scurt interviu cu Eugen Ionescu realizat în anul 1961.

Evenimentul, inclus în Zilele Francofoniei în Suedia, subliniază puternicile legături culturale dintre România și Franța și invită la o descoperire a lui Ionescu ca întemeietor al teatrului absurdului. Și în anii anteriori ICR Stockholm a adus în atenția publicului suedez personalitatea și opera lui Eugen Ionescu, prin colaborarea cu Strindbergs Intima Teater, în 2009, pentru montarea piesei Scaunele, prin organizarea unei discuții despre opera lui Ionescu cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea acestuia, și prin seara dedicată scriitorilor Urmuz și Ionescu și discuția despre originile absurdismului românesc din 2007. În prezent la Stockholm se joacă Cântăreața cheală, într-o montare realizată de Boulevard Teatern la începutul stagiunii 2012-2013.

Persoană de contact: Ioana Leca, coordonator de proiect, ioana.leca@rkis.se / +46(0) 8 20 76 00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.