Imigratia din Romania si Bulgaria sunt contributori neti si nu reprezinta un cost pentru Occident – studiu suedez

0
1855


Imigratia romanilor si bulgarilor aduce mai multe venituri decat costa economiile Europei de Vest, in special pentru Marea Britanie si Irlanda, afirma un economist suedez, intr-un studiu citat de AFP.

Joakim Ruist, cercetator la Universitatea din Goteborg, a facut aceste calcule pentru Suedia, unde bulgarii si romanii muncesc liber din 2007, si pentru alte 14 tari membre ale Uniunii Europene inainte de extinderea catre fostul bloc comunist.

"Concluziile mele arata clar ca temerile care sunt in prezent exprimate in alte tari europene legate de greaua povara pe care ar impune-o statului providential o imigratie fara restrictii venita din Romania si Bulgaria sunt nefondate", a spus acesta, citat intr-un comunicat publicat marti.

In Suedia, una dintre tarile europene cele mai generoase cu imigrantii, si de asemenea tara in care ecartul intre somajul imigrantilor si cel al suedezilor este cel mai mare, un imigrant bulgar sau roman aduce statului cu 30% mai mult decat il costa, potrivit lui Ruist.

"Acest rezultat pozitiv este datorat faptului ca imigrantii primesc mai putine ajutoare sociale si sunt mai putin vizati de cheltuielile publice decat populatia suedeza, in medie. Acesta face mai mult decat sa compenseze faptul ca ei castiga in medie mai putin si, drept consecinta, platesc mai putine impozite", scrie el, in acest studiu.

Imigratia din Romania si Bulgaria sunt contributori neti si nu reprezinta un cost pentru Occident – studiu suedez

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.