În urma fluxului masiv de refugiati, Suedia introduce controale la granita. În special pe podul Öresund si la traficul cu feribotul

0
2091

Suedia a anuntat ca va reintroduce, pentru o perioada limitata de timp, controalele vamale la granitele sale, tocmai pentru a putea sa gestioneze afluxul continuu de migranti care „ameninta ordinea publica” si complica misiunea serviciilor de imigratie, potrivit premierului suedez, informeaza Agerpres.
Controalele se vor concentra, in special, in zona podului din stramtoarea Oresund, care separa Suedia de Danemarca, dar si in porturile de feribot din regiune. Decizia luata de autoritatile suedeze intra in vigoare de joi si va fi impusa, momentan, pentru o perioada de zece zile, care poate sa fie extinsa la 20 de ziel. Directorul de comunicare al Oficiului pentru Migratie a notat ca in Suedia au sosit 80.000 de migranti pana in septembrie, aproape la fel de multi ca in intreg anul 2014.
Un numar record de refugiati sosesc in Suedia. Oficiul de migratie este sub presiune si politia estimeaza ca exista o amenintare la adresa ordinii publice, cu sute sau chiar mii de migranti fara adapost si copii neinsotiti, care dispar in natura, fara sa aiba nimeni grija de ei„, a explicat ministrul de interne suedez Anders Ygeman, citat de Agerpres.
granskontrollerbild-jpg

Regeringen ska fatta beslut om att införa tillfälliga gränskontroller från och med i dag klockan 12.

Det kommer att gälla både Öresundsbron och färjetrafiken från Danmark och Tyskland.

– Om de inte söker asyl i Sverige så får de vända, säger Mikael Hvinlund, kommunikationschef vid Migrationsverket.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21744963.ab

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.