INTERVIU Coralia Ditvall, de la Universitatea din Lund: Interesul pentru limba română a crescut enorm în ultimii ani

1
2699


Trimisul special al AGERPRES, Daniel Popescu, transmite: Conferențiarul universitar Coralia Ditvall, șefa Catedrei de studii românești a Universității din Lund, afirmă, într-un interviu acordat, la Goteborg, AGERPRES, că potrivit ultimelor statistici, interesul pentru română a crescut enorm în ultimii ani, fiind în jur de 100 de studenți în fiecare semestru.

Urmașă a celebrului lingvist, lexicograf și profesor universitar suedez Alf Lombard, membru corespondent al Academiei Române, Coralia Ditvall continuă opera acestuia, prin coordonarea sistemului de învățare a limbii române în sistemul e-learning.

În interviu, ea vorbește despre creșterea, în ultimii ani, a numărului de studenți din țările scandinave, proces care se traduce, de fapt, într-un interes sporit pentru România.

AGERPRES: Sunteți de 45 de ani în Suedia și de alți 43 dăruiți limba română suedezilor. Cum a început totul?

http://www1.agerpres.ro/agerpres/social/2013/09/29/INTERVIU-Coralia-Ditvall-de-la-Universitatea-din-Lund-Interesul-pentru-limba-romana-a-crescut-enorm-in-ultimii-ani-10-56-13

1 COMENTARIU

  1. Este bine. Cred ca ar fii util ca si o parte din trupele de muzica moderna din Romania sa sustina concerte in Suedia mai ales cele care canta in limba engleza. Tarile europene (printre care si Suedia) se pricep la DENIGRAREA romanilor dar cand este vorba de cultura, muzica (care pentru ei – anglo saxoni numai universala nu este) nu ne asculta si nu cheama la concerte. Sa nu imi spuneti ca Romania nu are muzicieni si trupe de calitate pentru ca NU VA CRED mai ales cand ele merg in tarile balcanice, Rusia, Italia, Spania, Franta etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.