Investiţie suedeza neaşteptată de 150 de milioane de euro la Sebeş

0
2563

Consiliul Local al oraşului Sebeş a dat undă verde unei investiţii suedeze în valoare de 150 de milioane de euro. Este vorba de un proiect propus de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget, care intenţionează să construiască o fabrică de hârtie igiencă şi un parc logistic aferent, care vor crea aproximativ 300 de noi locuri de muncă.

Grupul suedez deţine brandul Zewa, iar investiţia propusă la Sebeş ar fi una dintre cele mai mari din acest domeniu din Europa Centrală şi de Est. Fabrica din Sebeş ar urma să producă pentru piaţa românească, dar şi pentru restul Uniunii Europene. O parte a producţiei ar urma să fie exportată în Rusia, Ucraina sau Turcia.

Investitorii suedezi au ales Sebeşul din mai multe motive. Primul este legat de posibilitatea furnizării materiei prime – celuloza – atât din Munţii Apuseni, cât şi din Munţii Sebeşului. Un alt factor care a contat este reprezentat de mâna de lucru mult mai ieftină decât în alte ţări din regiune şi care este educată. De asemenea, a contat faptul că viitoarea fabrică se va afla în apropierea autostrăzii de pe Coridorul IV Paneuropean, care va putea fi folosită pentru transportul hârtiei produse la Sebeş. Fabrica ar urma să fie ridicată în apropierea combinatului de hârtie şi celuloză Pehart din Petreşti, pe strada Energiei.

Investiţie neaşteptată de 150 de milioane de euro la Sebeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.