AcasăPoliticaMinisterul suedez de Externe este îngrijorat de starea democrației în Rusia

Ministerul suedez de Externe este îngrijorat de starea democrației în Rusia

-

Ministrul suedez de externe, Ann Linde, a declarat că autorităţile de la Stockholm sunt îngrijorate de starea democrației în Rusia, înainte de alegerile parlamentare programate pentru luna septembrie 2021. Declarația politicianului suedez este citată de RUSSIA TODAY, RT. Ministrul și-a formulat detaliat poziția sa, oferind acest răspuns la solicitarea unui membru al Riksdag (Parlamentul suedez), Hans Wallmark, care anterior a propus, printre altele, ca rezultatele viitorului scrutin din Rusia să nu fie recunoscute.
”Guvernul suedez urmărește îndeaproape evoluția evenimentelor politice interne din Rusia”, a precizat Linde. Şeful diplomaţiei suedeze a menționat faptul că Suedia urmărește cu îngrijorare faptul cum este diminuată prezența democrației în procesul politic din Rusia, iar politicienilor din rândul opoziției li se resping solictările de a candida. În calitate de președintă a OSCE, Linde a regretat, de asemenea, faptul că Moscova a limitat în mod nejustificat numărul membrilor Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și Adunării Parlamentare a OSCE din misiunile de monitorizare ale alegerilor din Rusia.
Potrivit șefului diplomaţiei suedeze, acest fapt ar fi condus la absenţa reprezentanților acestor structuri în monitorizarea alegerilor din Rusia, din toamna acestui an. Totodată, Linde a adăugat că Suedia promovează și va continua să promoveze în cadrul Uniunii Europene ideea potrivit căreia drepturile omului joacă un rol central în relațiile dintre UE cu Rusia. În acest context, autorităţile de la Stockholm vor continua activitatea desfăşurată în cadrul OSCE, Consiliului Europei și ONU ”pentru a consolida democrația, drepturile omului și statul de drept în Rusia”, a mai afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Suedia își dorește un an școlar cu puține restricții

Suedia continuă să aibă o abordare relativ diferită de a altor țări în lupta cu virusul Covid 19. Dacă autoritățile încă nu permit accesul...