Mircea Cartarescu inaugureaza editia din acest an a Targului de Carte de la Göteborg/ de Diana Parvulescu

0
2219

Scriitorul român Mircea Cărtărescu va inaugura, la 26 septembrie, ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Göteborg, unde România participă în calitate de ţară invitată de onoare, informează Institutul Cultural Român din Stokholm. Astfel, la ceremonia de inaugurare, desfăşurată în aula V a târgului, vor mai participa directorul Institutului Cultural Român de la Stockholm, Dan Shafran, şi managerul general al Târgului de Carte de la Göteborg, Maria Källsson. Celebra dansatoare şi coregrafă scandinavă Virpi Pahkinen va transpune în dans o poezie a scriitorului Mircea Cărtărescu.

Alături de reprezentanţii târgului, la ceremonia de deschidere a standului României vor mai lua cuvântul preşedintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, ambasadorul României în Suedia, Răduţa Matache, precum şi directorul Institutului Cultural Român de la Stockholm, Dan Shafran. Dana Dragomir va interpreta la nai muzică românească.

La târgul de carte, scriitoarea Gabriela Adameşteanu discută despre diversele limbaje ale feminismului cu scriitoarele colege ale sale din Portugalia şi Austria Ana Luísa Amaral şi Marlene Streeruwitz. Scriitorul elveţian de origine română Cătălin Dorian Florescu, apreciat pentru romanul său „Iacob se hotărăşte să iubească”, discută despre capacitatea de a supravieţui şi puterea de a iubi. În cadrul programului „Rouă pe stele”, poetul maghiar de origine română Sandór Kányádi se întâlneşte cu traducătorul suedez Ove Berglund.

Ana Blandiana, Augustin Buzura, Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu şi Varujan Vosganian se numără printre scriitorii români invitaţi să participe la Târgul de Carte de la Göteborg, care va avea loc în perioada 26 – 29 septembrie şi unde România este invitată de onoare. Lista scriitorilor români invitaţi îi mai cuprinde pe Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Daniela Crăsnaru, Cătălin Dorian Florescu, Dana Grigorcea, Florina Iliş, Dan Lungu, Norman Manea, Gabriela Melinescu, Felicia Mihali, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop.

Participarea românească la Târgul de Carte de la Göteborg va avea loc sub sloganul „România are cuvântul” şi va cuprinde un stand de 150 de metri pătraţi, 16 seminarii, un bogat program de evenimente la standul românesc şi la standurile unor instituţii şi edituri suedeze, precum şi mai multe expoziţii, printre care una a Memorialului de la Sighet.

Mircea Cartarescu inaugureaza editia din acest an a Targului de Carte de la Göteborg/ de Diana Parvulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.