Motivul pentru care Suedia finanțează Republica Moldova

0
1615

Reformele de care are nevoie Republica Moldova nu trebuie doar trecute pe hârtie, ci și puse în aplicare, a declarat marți șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, cu ocazia lansării celei de-a doua etape a unui proiect finanțat de guvernul Suediei, proiect ce își propune să informeze agenții economici moldoveni despre beneficiile Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Oficialul a reiterat cu același prilej că pentru dezvoltarea economică a Moldovei trebuie luate măsuri în vederea reformării justiției și combaterii corupției.
0,,17724885_303,00
‘Există mai multe nivele de implementare a reformelor, care trebuie realizate pentru a ne putea apropia de piața Uniunii Europene, care este cea mai mare și bogată piață din lume. În primă etapă, este nevoie ca autoritățile să alinieze legislația la standardele Uniunii Europene. Și nu există scurtături care să ne ajute să ajungem mai rapid. Reformele trebuie implementate cu adevărat, nu doar puse pe hârtie. Aceste reforme trebuie să fie susținute, mai întâi de toate, de reformarea sectorului justiției și de combaterea reala a corupției”, a declarat Pirkka Tapiola, potrivit jurnal.md.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/02/25/seful-delegatiei-ue-la-chisinau-reformele-nu-trebuie-doar-trecute-pe-hartie-ci-si-puse-in-aplicare-07-55-37

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.