O delegație din Suedia a vizitat Universitatea Tehnică din Iași

0
2723

O delegație din Suedia a vizitat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), vineri, 24 mai, de la ora 10.00, prilej cu care a discutat cu reprezentanții instituției de invățământ superior termenii unei colaborări. Din această delegație au făcut parte guvernatorul regiunii Upsala din Suedia, reprezentanți ai Universității din Upsala, ai camerei de comerț și ai administrației publice din aceeași regiune. Printre aceștia s-a numărat și coproprietarul Upsala Inovation Center, un incubator pentru idei de business, dar și reprezentanți ai companiilor locale, care prospectează zona Iașului pentru investiții. 

Discuțiile purtate cu reprezentanții TUIAȘI au vizat zone comune de interes privind cercetarea științifică, domeniile de dezvoltare a energiilor neconvenționale/ verzi, protecția mediului și, în principal, nanotehnologii. De asemenea, s-au pus în discuție chestiuni privind problematica mobilităților studențești și ale cadrelor didactice, bunele practici, atitudinile și mentalitățile care încurajează creativitatea și inovarea.

 

Reprezentanții companiilor și coproprietarul Upsala Inovation Center și-au manifestat interesul de a avea o colaborare cu TUIAȘI privind transferul cunoașterii pe domeniile de interes comun. Compania este una care prin parteneriatele realizate și clienții contractați și-a recuperat de 14 ori valoarea investiției făcute inițial în afacere.

O delegație din Suedia a vizitat TUIAȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.