Oameni care n'au ce face :) STUDIU: Cercetatorii suedezi au descoperit ca exista 177.147 de moduri de a face un nod la cravata

0
2086


Cercetătorii suedezi au descoperit că există 177.147 moduri de a face un nod la cravată, studiul fiind realizat după ce aceştia au observat că felul în care îşi aranja cravata personajul negativ din filmul "Matrix – Reîncărcat/ The Matrix Reloaded" nu fusese integrat în nicio cercetare anterioară, potrivit Mediafax.

o echipă de matematicieni din Suedia a descoperit circa 1.000 de noi moduri de a face un nod la cravată. Realizarea acestui studiu nu fost determinată de mari teorii ale matematicienilor, ci de modul în care îşi purta cravata un personaj negativ din filmul "Matrix – Reîncărcat/ The Matrix Reloaded".

Personajul, The Merovingian, denumit după dinastia regală franceză a merovingienilor, îşi făcea un nod denumit Ediety pentru a-şi aranja cravata.

Nodul de la cravata lui The Merovingian a fost unul dintre cele mai neobişnuite din trilogie, ceea ce a dus la realizarea mai multor filmuleţe – postate ulterior pe platforma Youtube – în care oameni obişnuiţi încercau să copieze stilul.

Matematicianul Mikael Vejdemo-Johansson, de la KTH Royal Institute of Technology din Stockholm, Suedia, a urmărit aceste filmuleţe şi şi-a dat seama că "nodul merovingian" nu era inclus într-un studiu realizat în anul 2000 de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.