Oscar 2015. Un român stabilit în Suedia va primi un premiu Oscar pentru realizări tehnice şi ştiinţifice în industria filmului Citeste mai mult: adev.ro/nj0c1g

0
2094
Oscar 2015. Mihai Aldén, originar din judeţul Timiş, a lucrat la îndrăgitele filme de animaţie „Pinguinii din Madagascar“, „Motanul incălţat“ şi „Cum să-ţi dresezi dragonul 2“.
646x404

În luna februarie, la Los Angeles, va avea loc cea de 87-a ediţie a decernării premiilor Oscar. Pe covorul roşu vor defila cele mai în vogă vedete ale cinematografiei. Personalităţi care câştigă foarte mulţi bani. Printre actori, regizori, producători şi muzicieni la realizarea unui film îşi aduc contribuţia numeroşi specilişti. Sunt oamenii din umbră, care pot fi văzuţi pe genericele de la finalul filmelor. Nici ei nu au fost uitaţi de Academia Americană de Film şi Ştiinţe, care le oferă anual Oscarul.
Unul dintre cei care au pus umărul la revoluţionarea cinematografiei este un român, Mihai Aldén. Este cetăţean suedez şi lucrează pentru renumita companie DreamWorks Animation din America. El va primi, alături de echipa din care a făcut parte, o statuietă Oscar, din partea Academiei Americane de Film şi Ştiinţe. Mihai Aldén, acum în vârstă de 30 de ani, s-a născut în România, în comuna timişeană Dumbrăviţa. A plecat cu mama lui în Suedia atunci când avea doar opt ani. A făcut şcoala în Suedia, iar apoi a absolvit, în 2011, renumita universitate tehnologică din Linköping. Încă din timpul facultăţii a fost distins cu numeroase premii pentru inovaţiile din domeniul informaticii.
Citeste mai mult: adev.ro/nj0c1g

 

Oscar 2015. Un român stabilit în Suedia va primi un premiu …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.