Suedia nu renunţă la libertate, chiar dacă înresgistrează tot mai multe cazuri de COVID-19. Miercuri a fost cea mai neagră zi de pandemie: 172 de persoane au decedat, iar 682 au fost diagnosticate cu virusul ucigaş. Cu toate astea, parcurile din Stockholm erau pline. Oamenii au profitat de vremea frumoasă şi nu au ţinut nicio distanţare socială.

Cu 1927 de persoane decedate din cauza COVID-19, Suedia e cea mai afectată ţară nordică, dar şi singura care nu a luat măsuri de carantină. Danemarca, ţară care între timp a şi relaxat măsurile de izolare, are 384 de morţi, Norvegia are 169, iar Finlanda 149.

Cu toate astea, oficialii suedezi consideră că virusul şi-a atins apogeul în regiunea Stockholm, unde sunt o treime din toate cazurile. Până la 1 mai, ei speră că o treime din toată populaţia Suediei va fi avut deja virusul şi se va imuniza.

Barurile, restaurantele, magazinele şi şcolile sunt în continuare deschise în Suedia, dar adunările mai mari de 50 de persoane au fost interzise, la fel şi vizitele la azilurile de bătrâni.

Suedia se bazează în continuare pe responsabilitatea populaţiei şi nu va impune măsuri mai dure. „Dacă toată lumea îşi asumă responsabilitatea, împreună vom învinge virusul. Oamenii din Suedia au încredere în guvern şi depăşesc virusul împreună”, a spus premierul Stefan Lofvren.

mai mult la   /www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.