Pariu vechi de 17 ani intre cercetatori din Suedia: Cine strecoara mai multe versuri din Bob Dylan in lucrarile sale inainte de pensionare castiga o cina la un restaurant local

0
1565


Cinci cercetatori din Suedia au inserat versuri din melodiile lui Bob Dylan in articolele lor ca parte a unui pariu de lunga durata, scrie The Guardian. Dupa 17 ani, cercetatorii au dezvaluit existenta cursei de a-l cita pe cunoscutul cantaret de cat mai multe ori inainte de retragerea din activitatea universitara.

Pariul a inceput in 1997, dupa publicarea in revista Nature a unei lucrari semnate de Jon Lundberg si Eddie Weitzberg, intitulata „Nitric Oxide and Inflammation: The Answer Is Blowing In the Wind„.
„Amandurora ne place foarte mult Bob Dylan asa ca, atunci cand ne-am apucat sa scriem un articol privind masurarea gazului oxid nitric in tractul intestinal si in sistemul respirator (…) titlul a aparut si s-a potrivit perfect”, a explicat recent Weitzberg.
Lucrurile au ramas asa timp de cativa ani, pana cand un bibliotecar a remarcat ca doi colegi cercetatori, Jonas Frisén si Konstantinos Meletis, au folosit un citat diferit din Bob Dylan intr-o lucrare despre capacitatea celulelor non-neurale de a genera neuroni: „Blood on the Tracks: A Simple Twist of Fate?
In scurt timp a luat nastere un pariu: „Cine scrie cele mai multe articole cu citate dn Dylan inainte de pensionare, castiga un pranz la restaurantul (local – n.red.) Jons Jacob”, a povestit Lundberg.
Vestea a circulat repede prin Institutul Karolinska din Stockholm, unde lucreaza cei patru cercetatori, si in scurt timp li s-a adaugat un al cincilea om de stiinta:  Kenneth Chien, profesor de cercetare cardiovasculara. Cand i-a cunoscut pe ceilalti 4, Chien publicase deja o lucrare in care facea trimitere la Dylan: „Tangled Up in Blue: Molecular Cardiology in the Postmolecular Era„, in 1998.
mai mult la :
http://www.hotnews.ro/stiri-magazin-18211282-pariu-vechi-17-ani-intre-cercetatori-din-suedia-cine-strecoara-mai-multe-versuri-din-bob-dylan-lucrarile-sale-inainte-pensionare-castiga-cina-restaurant-local.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.