Pentru a combate islamismul, Suedia închide toate școlile religioase

0
2084

Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin (foto), in tenționează să interzică învă țământul religios și posibilitatea ca preoții sau imamii să mai predea.
Într-un articol din ziarul Aftonbladet, Fridolin afirmă că elevii „nu trebuie supuși” practicilor religioase în școli, chiar dacă acestea au fost fondate de organizații religioase.
„Întreaga educație trebuie să fie lipsită de influențe religioase”, a scris ministrul. Anul trecut, un documentar despre practicile se gregaționiste ale unei școli musulmane private din Stockholm a provocat o dezbatere aprinsă. În film puteau fi văzute imagini cu băieții urcând într-un autobuz pe ușa din față, iar fetele pe ușa din spate. Aceeași școală interzicea ca băieții și fetele să participe împreună la orele de sport. „Cadrul regulamentar va fi înăsprit”, a scris ministrul în articolul său. „Trebuie să îi împiedicăm pe cei care nu susțin valorile fundamentale ale egalității și drepturilor omului să administreze școli private în Suedia.” Măsura va viza inclusiv școlile creștine, atâtea câte mai există în Suedia.


http://evz.ro/suedia-inchide-scolile-islamism.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.