Portretul criminalului din Suedia: "singuratic si pasionat de jocuri video". Tanarul si-a ales victimele pe baza etniei

0
2173

„Este o zi neagra pentru Suedia” a marturisit premierul suedez inainte de a vizita scena atacului care a avut loc joi intr-o scoala din Trollhätten, sud-vestul Suediei.
Potrivit presei locale, individul care a intrat in institutie inarmat cu o sabie si un cutit era un simpatizant al miscarilor de extrema dreapta. El a omorat un profesor si un elev in varsta de 17 ani. A ranit, de asemena, alte doua persoane: un cadru didactic si un copil. Atacatorul era costumat intr-un personaj din Razboiul Stelelor, asa ca elevii au crezut initial ca este vorba de o gluma de Halloween si chiar s-au pozat cu el.Presa locala a dezvaluit identitatea agresorului ce a fost impuscat: este vorba despre un tanar de 21 de ani, Anton Lundin Pettersson, ostil islamului si imigrantilor. Se explica asadar de ce a luat in vizor scoala cu pricina, unde invata numerosi elevi din familii de imigranti. Seful politiei locale, Niklas Hallgren, a declarat pentru televiziunea publica SVT ca agresorul si-a ales victimele pe baza etniilor acestora, relateaza The Local. Potrivit publicatiei Expressen, care citeaza un fost coleg si publica imagini cu chipul agresorului, Anton Lundin Pettersson „era un tip singuratic, pasionat de jocuri video si traia in lumea lui”.
http://stirileprotv.ro/stiri/international/portretul-criminalului-din-suedia-singuratic-si-pasionat-de-jocuri-video-tanarul-si-a-ales-victimile-pe-baza-etniei.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.