Putin amenință Suedia: Dacă va intra în NATO, o vom considera o amenințare suplimentară

0
1514

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că, dacă Suedia va intra în NATO, Kremlinul va considera demersul „o amenințare suplimentară” la adresa securității Rusiei. EFE amintește că Rusia și-a exprimat opoziția fermă față de posibilitatea ca țări precum Suedia, Finlanda, Georgia sau Muntenegru să intre în NATO, pe care Moscova o acuză că-și consolidează pozițiile în apropierea frontierei ruse.

„Este evident că, dacă Suedia va intra în NATO, aceasta va avea un impact negativ asupra relațiilor noastre. O vom considera o amenințare suplimentară”, a declarat Putin într-un interviu acordat directorilor mai multor agenții de presă. Putin a adăugat că, într-o astfel de situație, Rusia nu va cădea pradă isteriei, cu toate că va trebui „să răspundă într-un fel sau altul”.

„Suedezii știu cel mai bine dacă (aderarea la NATO este un lucru de care) au nevoie, dar niciunei persoane întregi la minte nu-i poate nici măcar să-i treacă prin cap gândul că Rusia va ataca Suedia”, a insistat liderul de la Kremlin. În acest context, Putin a calificat drept „informații false” acuzațiile potrivit cărora submarine ruse operează în apropierea coastelor Suediei.


Este absolut fals. Și mă întreb: îi convine Suediei să fie amestecată în acest conflict?”, a declarat Putin.
Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.