Refugiați minori sosesc în Suedia răniți în accidente, bătuți sau violați de traficanți

0
2159

Circa 700 de copii refugiați sosesc în fiecare săptămână fără părinții lor în Suedia, mulți răniți în accidente, iar unii marcați de traumele fizice și psihologice ale bătăilor sau violurilor comise de traficanți, relatează marți Reuters. De obicei minorii, în principal adolescenți, își încheie lunga lor călătorie din Orientul Mijlociu, Africa și Asia traversând podul Oresund din Danemarca și caută ajutor în primul oraș suedez la care ajung, Malmo.
imageResize
Personalul de la centrul de tranzit din Malmo, care are grijă de copiii neînsoțiți în primele zile de la sosirea lor în țară, afirmă că unii ajung cu răni la cap sau cu oase rupte. De multe ori ei sunt răniți atunci când cad din camioanele în care sunt transportați. Rănile pot fi însă provocate chiar de traficanții plătiți de părinții copiilor pentru a-i aduce pe aceștia în siguranță în nordul Europei.

Unii copii, de exemplu, își pierd auzul după ce au fost pălmuiți peste urechi în timpul unei călătorii periculoase pe mare în drumul lor către Europa pe plute sau în ambarcațiuni improvizate.
‘Am primit de asemenea mulți copii care au venit prin Libia, inclusiv persoane care s-au aflat pe ambarcațiuni naufragiate’, a declarat managerul centrului Kristina Rosen. Unul dintre copiii neînsoțiți l-a văzut pe fratele său înecându-se în Marea Mediterană. Personalul de la centru afirmă că peste jumătate dintre acești copii au nevoie de consiliere psihologică la un moment dat.
http://www.agerpres.ro/externe/2015/09/08/refugiati-minori-sosesc-in-suedia-raniti-in-accidente-batuti-sau-violati-de-traficanti-11-22-45

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.