Rusii ameninta Suedia: Daca intra in NATO, vor fi consecinte militare

0
1544

Federatia Rusa pune din nou presiune in proximitatea sa. Suedia este, de aceasta data, tinta Kremlinului. Potrivit ministerului de Externe de la Moscova, o eventuala decizie a suedezilor de a adera la NATO va afecta semnificativ stabilitatea in regiune.
O mutare a tarii nordice catre Alianta Nord-Altantica va avea consecinte politice si militare din partea Federatiei Ruse, a atras atentia joi o purtatoare de cuvant din MAE rus, potrivit TASS, citata de Agerpres.
Am afirmat de multe ori că alegerea strategiei de apărare și de securitate națională este o chestiune internă și suverană pentru fiecare țară. Dar considerăm în continuare că politica de neparticipare a Suediei la blocuri militare reprezintă un factor important de stabilitate în nordul Europei”, a afirmat Maria Zaharova.
images
Oficialul rus puncteaza ca “un număr de politicieni suedezi și de multe ori reprezentanți ai NATO aflați în vizită, precum și o serie de experți în politici de securitate,” fac eforturi pentru a inclina opinia publica in favoarea aliantei.
Iar o eventuala aderare a suedezilor la NATO ar crea deranj la Moscova, rusii amenintand cu implicatii politico-militare si internationale

Un recent sondaj de opinie arata ca 37% dintre suedezi s-au declarat in favoarea aderarii tarii lor la NATO, in timp ce 36% s-au aratat impotriva unei asemenea mutari. Si, desi raportul este strans, este totusi pentru prima data cand procentul celor pro-NATO il depaseste pe cel al adversarilor.
http://www.revista22.ro/articol.php?id=59013

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.