Sâmbătă 16 noiembrie: Atelier pentru copii şi lansare de carte la ICR Stockholm

0
2376

Sâmbătă 16 noiembrie, în ultima zi a expoziţiei  Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte, va avea loc la sediul ICR Stockholm un atelier pentru copii condus de ilustratoarea Anuţa Vârsta şi lansarea cărţii bilingve pentru copii La est de est.

Începând cu ora 13.00, sub îndrumarea ilustratoarei Anuţa Vârsta, în cadrul atelierului „Tu şi animalul tău preferat”, copii vor desena şi lucra cu diferite materiale pentru colaj, povestind, prin prisma animalului lor preferat, cum este să mergi la şcoală.

Atelierul va fi urmat de lansarea cărţii bilingve româno-coreene La est de est, care reprezintă debutul Anuţei Vârsta ca autor de cărţi pentru copii. „Drag prieten, îmi place mult să plec de acasă. Să văd locuri noi.” – aşa începe Nikida scrisoarea sa despre călătoria în Coreea de Sud, unde s-a împrietenit cu Min-Ge. Împreună, ei descoperă o nouă lume populată de cuvinte care suna la fel în cele două limbi, dar au sensuri diferite. Plini de imaginaţie, copii se joacă cu cuvintele din cele două limbi – română şi coreeană.
 

Expoziţia Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte poate fi vizitată la sediul ICR Stockholm până pe data de 16 noiembrie. Peste 30 de artişti ilustratori de carte, membri ai Clubului Ilustratorilor din România, expun imagini şi diverse obiecte prin care oferă o imagine a celor mai noi tendinţe în ilustraţia de carte românească. Invitatul de onoare al expoziţiei este celebra ilustratoare de cărţi pentru copii, Livia Rusz, în vârstă de 83 de ani, care expune ilustraţiile originale pentru cărţile Cenuşăreasa (Editura Ion Creangă, 1976) şi Miskati intervine (Editura Origo Press 1988 şi editura pionier press 2013). Expoziţia este parte a proiectului de colaborare suedezo-român Harap Alb ce are ca scop înfiinţarea în România a unui spaţiu dedicat cărţii româneşti ilustrate pentru copii şi lecturii după modelul suedez Junibacken.

Expoziţia şi programul adiacent reprezintă o colaborare între ICR Stockholm, editura pionier press, Clubul Ilustratorilor şi sunt realizate cu sprijinul Konstnärsnämnden (Agenţia guvernamentală suedeză care finanțează proiecte artistice).

 

Pentru imagini de presă consultaţi linkul: https://www.dropbox.com/sh/i914r437x6qezc0/x3bStdNO73

 

Persoană de contact: Simona Buzatu, Coordonator de proiecte ICR Stockholm – simona.buzatu@rkis.se / 0046 (0)8 20 76 06.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.