Scriitorul Norman Manea şi-a lansat a doua carte în limba suedeză la Târgul de Carte de la Göteborg

0
2302


E punctul culminant al Târgului de carte de la Göteborg, unde România este invitat de onoare.  În week-end sunt aşteptaţi cei mai mulţi vizitatori. La discuţiile cu scriitorii români, suedezii au fost interesaţi şi de subiecte sensibile, ca situaţia romilor sau rolul intelectualului la noi. Norman Manea şi-a lansat, la Göteborg, al doilea roman în suedeză, "Vizuina".

După  Mircea Cărtărescu, Norman Manea este al doilea scriitor român tot mai apreciat de suedezi. "Întoarcerea huliganului", carte tradusă anul trecut, a avut cronici elogioase în Suedia.

Anul acesta, la Göteborg, scriitorul a lansat romanul Vizuina.

Norman Manea s-a stabilit la New York de mai bine de mai bine de 20 ani.

Un alt scriitor român invitat la Göteborg, Cătălin Dorian Florescu, trăieşte în Elveţia. Când scrie, însă, face apel la un fond de sensibilitate românească.

Tot la Göteborg,  românii au dus şi expoziţia "Memoria ca formă de justiţie", care marchează 20 de ani de înfiinţarea Memorialului Victimelor Comunismului de la Sighet.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/scriitorul-norman-manea-si-a-lansat-a-doua-carte-in-limba-suedeza-la-targul-de-carte-de-la-g–teborg_35436.html#sthash.IfPlmw0L.dpuf

Scriitorul Norman Manea si-a lansat a doua carte in limba suedeza la Targul de Carte de la GöteborgTVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.