Stoltenberg: Finlanda și Suedia ar trebui încurajate să coopereze mai mult cu Alianța Nord-Atlantică

0
1684

Statele nemembre ale NATO Finlanda și Suedia ar trebui încurajate să coopereze mai mult cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, făcând referire la intensificarea acțiunilor militare ale Rusiei în nordul Europei, relatează DPA.
‘În est, vedem Rusia sporindu-și cheltuielile militare și pregătindu-se să folosească forța militară pentru a schimba frontierele’, a declarat Stoltenberg după o întâlnire cu miniștrii apărării din statele nordice la Stockholm, referindu-se la anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.
Șeful NATO a spus ca este important ca Rusia să fie mai deschisă în legătură cu anunțarea manevrelor militare, observând o creștere a activității militare ruse în regiunea Mării Baltice.
‘Este nevoie de o mai mare deschidere pentru a evita accidentele și reduce riscul de neînțelegeri’, a mai spus el.
NORDEFCO-grafik-NYYY

Vizita lui Stoltenberg a coincis cu o reuniune a grupului de cooperare nordică în materie de apărare Nordefco, înființat în 2009, prezidat în acest an de Suedia.
 
http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/10/stoltenberg-finlanda-si-suedia-ar-trebui-incurajate-sa-coopereze-mai-mult-cu-alianta-nord-atlantica-19-15-57

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.