Suedezii vor sancţiuni mai dure pentru imigranţii care cerşesc

0
2573
Sătui de cerşetorii români şi bulgari, suedezii vor sancţiuni mai dure împotriva celor care intră ilegal în ţara lor. România a încheiat deja un acord cu partea suedeză pentru protecţia copiilor şi femeilor care sunt obligaţi să cerşească în ţara din nordul Europei.

Suedia are în acest moment pe teritoriul ei peste 300 de tabere în care trăiesc imigranţi din Estul Europei. Presa suedeză scrie că majoritatea ar proveni din Bulgaria şi România. În lipsa unor locuri de muncă sigure, aceştia ajung să cerşească pe străzile marilor oraşe. În ultimii ani fenomenul a devenit îngrijorător.
Asa Regner, ministrul pentru Protecţia Copilului, Bătrânilor şi al Egalităţii de Gen din Suedia: „Scopul este că aceşti oameni – nu doar românii, dar în principal ei – pot avea o viaţă mai bună în România. Ar merge la şcoală, la grădiniţă, ar găsi slujbe mai bune care le-ar asigura cele necesare, ar avea condiţii de trai mai bune”.

Mulţi dintre cei care încearcă să îi convingă pe suedezi să le dea un ban au ajuns victime ale unor reţele de trafic de persoane. Autorităţile de la Stockholm încearcă să modifice legislaţia pentru a împiedica această practică.
Morgan Johansson, ministrul Justiţiei: „Nu contează câţi ajung să fie exploataţi, datori unora care îi pun să cerşească la colţul străzii şi cărora trebuie să le plătească un procent din ceea ce câştigă. Ar trebui să fie legal? Nu cred. Dacă vrei să locuieşti în Suedia trebuie să o faci legal, într-o tabără, să închiriezi o locuinţă sau ceva. Nu poţi să îţi pui cortul pe terenul cuiva. Nu e o soluţie. Nu e o soluţie de viitor pentru mii de oameni care fug de sărăcie în vestul Europei şi care încearcă să îşi schimbe viaţa în condiţii care nu sunt potrivite unei fiinţe umane”.
România a încheiat deja un acord cu suedezii. Acesta se referă la protecţia femeilor şi copiilor obligaţi să cerşească.
Pentru aplicarea măsurilor propuse se încearcă şi atragerea de bani europeni. Soluţii se vor căuta şi la o reuniune specială programată pentru septembrie. – See more at: http://stiri.tvr.ro/suedezii-vor-sanctiuni-mai-dure-pentru-imigrantii-care-cersesc_62128.html#sthash.2BE65ZgB.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.