Suedia a deschis o investigaţie preliminară de fraudă împotriva VW, în scandalul emisiilor

0
1900

Procuratura din Suedia a deschis o investigaţie preliminară de fraudă împotriva Volkswagen, legată de scandalul manipulării testelor de poluare ale automobilelor diesel, care afectează 11 milioane de vehicule ale grupului german la nivel mondial, relatează Reuters.
Volkswagen a recunoscut în septembrie, după o investigaţie a Agenţiei americane de Protecţie a Mediului, că a folosit softuri ilegale instalate pe automobilele diesel, pentru a reduce nivelul emisiilor în timpul testelor.
Proprietari de vehicule diesel fabricate de Volkswagen, din întreaga lume, solicită despăgubiri care s-ar putea ridica la miliarde de dolari, în urma scandalului.
bigOriginal

Departamentul naţional anticorupţie din Suedia a anunţat că ancheta preliminară se referă la fraudă gravă şi falsificare de date.
„Investigaţia se va referi şi la condiţiile existente pentru amendarea companiei”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
http://www.mediafax.ro/economic/suedia-a-deschis-o-investigatie-preliminara-de-frauda-impotriva-vw-in-scandalul-emisiilor-14962809

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.