Acasă Fashion Suedia are o nouă problemă: cea mai mare criză economică de la...

Suedia are o nouă problemă: cea mai mare criză economică de la Al II-lea Război Mondial

0
1750

Suedia a adoptat o strategie controversată în lupta împotriva coronavirusului, cu foarte puține restricții. În ciuda acestui lucru, țara nordică e în fața celei mai mari crize economice de la Al II-lea Război Mondial, informează Bloomberg.

Economia Suediei, cea mai puternică din Scandinavia, va scădea cu 7% în acest an. Cifrele prezentate de Ministrul Finanțelor Magdalena Anderson sunt extrem de îngrijorătoare. Șomajul a atins deja o valoare record, iar 40% dintre afacerile din sectorul serviciilor sunt în pragul falimentului.

De ce intră Suedia în criză

Suedia nu a închis magazinele, restaurantele, școlile sau sălile de forță în timpul pandemiei de coronavirus, dar a îndemnat cetățenii la distanțare socială. Cu toate astea, economia va avea de suferit.

Economistul David Oxley explică de ce: „Economia va fi constrânsă de modul în care țările din Europa se vor recupera. Suedia e dependentă de exporturi”. Jumătate din Produsul Intern Brut al Suediei provine din exporturi, din companii precum Volvo sau Electrolux, care deja au redus substanțial producția și au concediat o parte a angajaților.

mai mult la  /www.gsp.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.