Suedia are un NOU PLAN pentru ca refugiaţii să uite că există această ţară

0
1651

Ministrul migraţiei din Suedia, Morgan Johansson, a prezentat miercuri o versiune actualizată a modului în care guvernul doreşte să înăsprească regulile de azil pentru a descuraja refugiaţii să sosească în Suedia, relatează joi MIA.
„Aceasta a fost cea mai dificilă sarcină pe care am avut-o în aproape 20 de ani ca politician la acest nivel”, a declarat ministrul justiţiei şi migraţiei Morgan Johansson în cadrul unei conferinţe de presă la Stockholm.
Planul are la bază propunerea formulată de coaliţia la guvernare de centru-stânga din luna noiembrie anul trecut, ca urmare a unui aflux record de solicitanţi de azil în ţară.
Cu toate acestea, noul plan reduce din restricţiile dure propuse iniţial ca urmare a criticilor venite din partea unor experţi, altor autorităţi şi agenţii guvernamentale.
Conform modificărilor aduse propunerii din noiembrie permisele de şedere temporară vor fi prelungite la 13 luni în loc de 12 luni, ceea ce înseamnă că refugiaţii vor beneficia de ajutoare sociale, precum alocaţiile pentru copii.


Totodată, cei care vor avea un loc de muncă ar putea primi permise de şedere permanentă. Cu toate acestea, acest lucru nu se va aplica în cazul tinerilor sub 25 de ani, cu excepţia cazului în care aceştia dispun de o diplomă de terminare a liceului. Acest lucru este prevăzut pentru a evita ca tinerii refugiaţi să abandoneze şcoala pentru a căuta locuri de muncă.
mai mult la :  http://www.evz.ro/suedia-are-un-nou-plan-pentru-ca-refugiatii-sa-uite-ca-exista-aceasta-tara.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.