Suedia blochează un cargou care ar fi încărcat cu explozibili

0
2084

Suedia blochează plecarea unui cargou sub pavilion panamez pe care îl consideră periculos, deoarece ar fi încărcat cu explozibili, potrivit unui sindicat, au indicat marți autoritățile portuare, relatează AFP.
Cargoul, Whiskey Trio, care aparține companiei maritime Trio Shipping, este la chei de vineri în Varberg (sud-vest).
”Îi interzicem navei să părăsească portul, în principal din cauza deficiențelor în materie de securitate, dar și din cauza condițiilor de muncă pentru echipaj”, a declarat pentru AFP un responsabil al autorității transporturilor suedeze.
Alerta a fost dată de un sindicat al marinarilor, prevenit la rândul său de către un membru al echipajului care a afirmat că nu i se dă voie să-l vadă un medic, el fiind bolnav.
imageResize

Sindicatul, Transportarbetareforbundet, a denunțat pe site-ul său de internet ”o navă ruginită, cu salarii de mizerie”, și a afirmat că ea este ”încărcată cu rachete și materiale explozibile”.
Contactată de AFP, autoritatea din domeniul transporturilor nu a dezvăluit natura încărcăturii navei, care trebuia să plece cu destinația Olanda.
Ea a explicat că a depistat mai multe încălcări ale regulilor de securitate, îndeosebi în ce privește măsurile împotriva incendiilor și echipamentele de salvare, precum și condițiile de viață anormal de precare.
Potrivit cotidianului Aftonbladet, care nu și-a precizat sursele, explozibilii ”urmau să plece apoi către Orientul Mijlociu”.
AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)
 
http://www.agerpres.ro/externe/2016/01/26/suedia-blocheaza-un-cargou-care-ar-fi-incarcat-cu-explozibili-16-38-40

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.