Suedia, cea mai potrivită ţară în care să-ţi creşti copiii

0
1912

Suedia este ţara perfectă în care să-ţi creşti copiii, arată un nou sondaj, conform independent.co.uk. Sondajul, realizat de US News şi World Report, conţine răspusurile a 16.000 de subiecţi, cărora li s-a cerut să dea note ţărilor, raportându-se la mai multe criterii: drepturile omului, egalitatea de gen, fericire, egalitatea veniturilor, sistemul de sănătate, sistemul public de sănătate, familii prietenoase şi siguranţa.
Rezultatele sondajului au plasat Suedia pe primul loc, ţară în care se aplică mai multe politici de sprijinire a familiei. În Suedia, părinţii au dreptul la 480 de zile de concediu de odihnă plătit, din care 60 de zile sunt pentru taţi. De asemenea, guvernul acordă o indemnizaţie părinţilor pentru fiecare copil şi le dă posibilitatea să-şi reducă programul de lucru până când copilul împlineşte 8 ani.
Locul doi îl ocupă tot o ţară nordică, Danemarca, Europa dominând top 10 al ţărilor în care îţi poţi creşte copii, cu 7 poziţii. Marea Britanie nu stă foarte bine la acest capitol, dar se descurcă onorabil şi intră în top 10, ocupând locul 9.
dsc09613

http://www.mariustuca.ro/externe/23654-suedia-cre%C5%9Ftere-copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.