Suedia este ţara cea mai bine echipată pentru a face faţă provocărilor viitorului

0
2340


În anii următori, SUA şi China vor continua să fie cele mai puternice puteri economice din lume. Dar care sunt ţările cele mai în măsură să se confrunte cu un viitor incert şi cu dificilele provocări ale viitorului? Aceasta este ceea ce a vrut să afle firma de consultanţă Co.exist, analizând criteriile specifice precum politica de mediu a unei ţări sau modelul democratic, trasând pe site-ul său clasamentul statelor care au un viitor mai mult sau mai puţin strălucitor înaintea lor.


A câştigat Suedia, care, potrivit firmei de consultanţă, este fără nicio umbră de îndoială ţara care, mai mult decât toate celelalte, este cea mai echipată pentru a înfrunta un viitor nesigur. Acest lucru se datorează calităţii instituţiilor sale şi a politicii inovatoare de mediu, care se bazează în principal pe energia regenerabilă. Urmează, în topul celor cinci, Australia, Elveţia, Danemarca şi Norvegia.

Statele Unite ale Americii se opresc la cea de-a noua poziţie. Deşi au instituţii democratice puternice, politica lor de mediu este încă prea deficitară. În timp ce China se scufundă pe locul patruzeci şi opt, numai cu puţin înainte de ultimele în clasament, care sunt Venezuela, Egipt şi Nigeria.

Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu analiza companiei de consultanţă. În luna mai, jurnalistul Catherine Bernand într-un articol publicat pe Slate.fr, în urma ciocnirilor dintre imigranţi, şomeri şi poliţie care au avut loc timp de mai multe zile în Suedia, a arătat cu degetul la fisurile prezente în societatea scandinavă. „Este într-adevăr banal a considera Suedia un paradis – scria jurnalistul – a reuşit, cu siguranţă, să creeze un model, dar nu se poate spune că va fi pentru veşnicie."

Suedia este ţara cea mai bine echipată pentru a face faţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.