Suedia intenţionează să reducă alocaţiile zilnice ale imigranţilor neeligibili pentru azil

0
1536

Guvernul suedez a anunţat, vineri, că intenţionează să reducă valoarea indemnizaţiilor alocate zilnic imigranţilor ale căror solicitări de azil au fost respinse, într-un ultim efort de a micşora numărul de extracomunitari din ţară şi a-i descuraja pe nou-veniţi, relatează Reuters.
Pentru a debloca resurse pentru nou-veniţii în ţară, imigranţii din Suedia riscă să-şi piardă dreptul de a primi adăpost şi indemnizaţii, dacă solicitările lor de azil sunt respinse, iar decizia a intrat în vigoare, a precizat guvernul de centru-stânga din Suedia.
„Avem nevoie de aceste locuri pentru ceilalţi care solicită azil şi trebuie să ne asigurăm că cei care nu sunt eligibili pleacă din ţară şi se întorc acasă”, a declarat Morgan Johansson, ministrul pentru Justiţie şi Migrare, citat de cotidianul Dagens Nyheter.
Alocaţiile zilnice în Suedia ajung la valoarea de 71 de coroane suedeze (7,6 euro) în cazul adulţilor şi până la 50 de coroane suedeze (5,4 euro) pentru copii. Cazarea este oferită separat.
760

http://www.mediafax.ro/externe/suedia-intentioneaza-sa-reduca-alocatiile-zilnice-ale-imigrantilor-neeligibili-pentru-azil-15096838

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.