AcasăŞtiriSuedia își evaluează strategia anti-COVID. „Țările care au impus restricții s-au descurcat...

Suedia își evaluează strategia anti-COVID. „Țările care au impus restricții s-au descurcat mai bine”

-

La un an și jumătate de la debutul pandemiei de coronavirus, strategia Suediei de a nu impune restricții sanitare s-a dovedit una greșită, scriu jurnaliștii de la Business Insider. Mortalitatea din cauza COVID este mult mai mare ca a țărilor vecine, iar economia a scăzut și ea mai mult. Cu toate acestea, suedezii au fost în 2020 unul dintre cele mai fericite popoare, mai notează jurnaliștii.

În martie 2020 însă, autoritățile suedeze au surprins lumea cu o abordare atipică: în loc să impună carantina și obligativitatea măștilor sanitare de protecție, așa cum au făcut multe alte țări, autoritățile au lăsat rezidenții să decidă individual dacă iau sau nu aceste măsuri de precauție. Autoritățile suedeze au crezut că această decizie va da rezultate pe termen lung. În mod ideal, persoanele vulnerabile ar alege să rămână acasă, economia nu ar avea prea mult de suferit, iar persoanele sănătoase ar putea avea forme ușoare de COVID, ceea ce ar contribui la imunitatea colectivă a populației. La un an și jumătate de la această decizie, datele arată că pariul a fost unul pierzător.

Citeşte întreaga ştire: Suedia își evaluează strategia anti-COVID. „Țările care au impus restricții s-au descurcat mai bine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Estonia, Finlanda și Letonia fac front comun și solicită UE să-și...

Estonia s-a alăturat Finlandei și Letoniei și a îndemnat Uniunea Europeană să-și închidă granițele pentru turiștii ruși, reluând astfel apelul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski,...