Suedia sporeşte măsurile de securitate din jurul sinagogilor şi moscheilor

0
1373

Poliţia suedeză a sporit luni măsurile de securitate în jurul sinagogilor şi moscheilor, ca urmare a atacurilor din Copenhaga de la sfârşitul săptămânii trecute, care au şocat Danemarca, transmite MEDIAFAX.
Synagogan_Stockholm_2006
(foto : Stockholm Synagogue )
Ministrul suedez de Interne, Anders Ygeman a declarat pentru agenţia TT că are loc un dialog între Guvernul suedez şi grupările religioase pentru consolidarea măsurilor de securitate, relatează TheLocal.se.
„În scurt timp, poliţia îşi va spori prezenţa, dar pe o perioadă mai lungă de timp trebuie să lucrăm împreună cu grupările religioase pentru a ajuta toţi evreii care trăiesc în Suedia să se simtă în siguranţă”, a declarat el.

Liderul opoziţiei de centru-dreapta Anna Kinberg Batra a subliniat gravitatea atacurilor. „În ultimele săptămâni am asistat la câteva exemple de terorism şi extremism violent îndreptate, de asemenea, către ţinte evreieşti, şi acest lucru este foarte serios. Toată lumea trebuie să îşi poată practica credinţa fără să se teamă de violenţă”, a declarat ea pentru TT.
http://www.cotidianul.ro/suedia-sporeste-masurile-de-securitate-din-jurul-sinagogilor-si-moscheilor-256764/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.