Suedia sub semnul întrebării (2/2): Egalitarismul nu mai este ce a fost

0
2713

Potrivit unui studiu al OCDE, Suedia nu mai este campioana mondială a egalitarismului: cei bogaţi sunt din ce în ce mai bogaţi iar cei săraci din ce în ce mai numeroşi, deşi sunt mai puţin săraci decât înainte. O evoluţie surprinzătoare, dar nu neapărat negativă, este de părere Göteborgs-Posten. Göteborgs-Posten

Vestea, în 14 mai, a avut efectul unei bombe [în Suedia]: inegalităţile devin din ce în ce mai mari în ţară, şi din ce în ce mai repede. Numărul de săraci s-a dublat în ultimele decenii în Suedia, ceea ce a făcut să curgă multă cerneală. Aceste informaţii sunt preluate dintr-un raport recent publicat de OCDE, privind diferenţele de venituri în cele 34 de ţări membre ale organizaţiei. Totuşi, acest document nu menţionează vreo degradare a nivelului de trai al cetăţenilor.

Dimpotrivă. Pe termen lung, condiţiile de viaţă ale tuturor categoriilor populaţiei s-au îmbunătăţit. Dar unele au fost ceva mai favorizate decât altele, ducând la o creştere a inegalităţilor. În special între cei care muncesc şi cei care nu au de lucru. Rezultat: Suedia a picat de pe primul pe al 14-lea loc în clasamentul ţărilor cele mai egalitare.

Suedia sub semnul întrebării (2/2): Egalitarismul nu mai este ce a fost

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.