Suedia, ţara în care e bine să îmbătrâneşti

3
2739

Populaţia lumii este din ce în ce mai îmbătrânită, însă nu toate statele sunt pregătite să facă faţă acestei situaţii. Un raport ONU arată că Suedia este statul cu cea mai bună calitate a vieţii pentru persoanele de peste 60 de ani. România se află pe poziţia 48 din 91 de ţări incluse în acest studiu.

Persoanele vârstnice din Suedia primesc cele mai generoase beneficii şi pensii, datorită unui sistem introdus în 1913, şi se bucură de un transport în comun de încredere. Toate acestea, combinate şi cu alţi factori, au reuşit să ofere populaţiei suedeze de peste 60 de ani cea mai bună calitate a vieţii.

Locul al doilea este ocupat de Norvegia, care este urmată îndeaproape de Germania. De altfel, statele europene şi cele din America de Nord domină prima parte a clasamentului.

Ţări precum Brazilia sau China, care au reuşit să facă progrese în ceea ce priveşte sărăcia la nivel naţional, continuă să întâmpine probleme cu săracia printre pensionari.

Ultimul loc în studiul realizat la nivel global este ocupat de Afganistan, care stă prost la toate capitolele. Populaţia are cea mai scăzută speranţă de viaţă, 59 de ani la bărbaţi şi 61 la femei, şi un sistem de sănătate dezastruos.

3 COMENTARII

  1. S-a stricat situatia in Suedia, de cind cu guvernul Reinfeldt nu mai este bine nici pentru batrini, pensionari, bolnavi si someri.
    Nu mai este Suedia care a fost odata si pe care am iubit-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.