Suedia: Un bărbat a recunoscut că intenționa să intre cu mașina în participanții la un protest al refugiaților la Malmö

0
1663

Un bărbat de 22 de ani, suspectat de legături neonaziste, a recunoscut că a intenționat să intre cu autoturismul său Volvo în participanții la o demonstrație a refugiaților irakieni în fața Agenției pentru migrație de la Malmö (sudul Suediei), relatează miercuri thelocal.se.
Poliția suedeză anchetează acest incident ca pe o infracțiune motivată pe ură.
Bărbatul în cauză a admis că, sâmbătă și duminică, și-a condus mașina către un grup de 20-30 refugiați irakieni care protestau în fața Agenției pentru migrație din Malmö împotriva unor reguli mai stricte privind azilul adoptate de Suedia.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar în cel mai recent incident, înregistrat duminică în jurul orei locale 22:30 (21:30 GMT), automobilul suspectului s-a oprit într-un copac, după ce trecuse peste pancarte și bannere ale demonstranților. Pentru a scăpa de furia acestora, bărbatul s-a baricadat în mașină, unde a rămas până la venirea poliției, care l-a arestat.Suspectul, despre care tabloidul Aftonbladet a scris că are un trecut neonazist, printre care participarea la demonstrații organizate de ‘Mișcarea de Rezistență Nordică’, este cercetat în stare de libertate.
”El a spus că face asta pentru a transmite un mesaj — acela că el crede că acei oameni (refugiații irakieni care protestează) nu trebuie să se afle în Suedia”, a declarat Sandra Persson, reprezentantă a poliției suedeze.
Bărbatul este suspectat de violențe contra unui grup etnic, ultraj și port ilegal de arme de foc și de arme albe. În mașina sa au fost găsite două cuțite, precum și un simbol nazist cu o svastică, potrivit postului public de televiziune suedez SVT.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.