Suedia: Un deputat de 21 de ani anunta ca renunta, dezgustat, la politica

0
2180

Un deputat suedez de 21 de ani a anuntat joi ca va renunta la politica la sfarsitul mandatului sau, declarandu-se dezamagit ca actiunile parlamentului sunt inutile, scrie AFP.

Anton Abele a batut toate recordurile fiind ales la legislativele din 2010 la doar 18 ani, dupa ce a candidat pentru Partidul Moderatilor (dreapta) al premierului Fredrik Reinfeldt.

Dupa trei ani, el se declara dezgustat de politica, in conditiile in care 99,5% din cele 3.000 de amendamente sau propuneri legislative depuse in fiecare an sunt respinse.

"Toata aceasta munca si nimic nu se intampla. Daca nu putem sa ne exercitam influenta prin mijlocul amendamentelor, pentru ce ni se mai da acest instrument? Si ce am putea face pentru a schimba lucrurile?", s-a intrebat el, intr-un interviu acordat postului public de radio SR.

El a criticat si practica binara a politicii in parlament, in conditiile in care opozitia adopta sistematic punctul de vedere opus majoritatii, si invers. "Pentru mine, este o atitudine de perdanti. Nimeni nu a schimbat lumea denigrand oamenii si ideile lor", a aratat el.

Suedia: Un deputat de 21 de ani anunta ca renunta, dezgustat, la politica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.