Suedia, un „paria” al sezonului estival?

0
1300

În Suedia, bilanțul epidemiei de coronavirus este ambivalent: pe de o parte, cetățenii au fost scutiți de carantină obligatorie iar viața cotidiană a suedezilor nu a fost bulversată. Pe de altă parte, Suedia este țara cu cea mai mare rată a mortalității raportată la populație dintre țările scandinave. Consecința: în timp ce celelalte țări din Europa își deschid granițele, vecinii Suediei nu doresc să procedeze la fel.

Prim-ministrul suedez, Stefan Löfven, încearcă să grăbească ieșirea din carantină: „Nu am închis niciodată granița cu celelalte țări din uniune. Credem că cel mai înțelept lucru este să existe un dialog inițiat de Comisie cu privire la redeschiderea granițelor într-un mod mai coordonat decât la începutul crizei, când unele dintre ele au decis să se închidă”, a declarat el.

Cotidianul suedez Aftonbladet nu-și poate masca neliniștea: și dacă Suedia ar deveni „paria” sezonului estival? se întreabă publicația..

În Danemarca, opoziția intenționează de exemplu să prelungească perioada de restricție a sezonului estival pentru suedezi, cu excepția lucrătorilor frontalieri. În ceea ce privește Norvegia, cetățenilor săi care au plecat în Suedia li se cere să respecte carantina de 10 zile. Finlanda a impus de asemenea restricții la graniță.

mai mult la  /www.rfi.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.