Suedia va acorda R.Moldova 100 de milioane de euro pentru continuarea reformelor

0
2307


Guvernul Suediei va acorda Republicii Moldova aproximativ 100 de milioane de euro în următorii şapte ani (câte 14 milioane de euro anual) pentru continuarea reformelor, a anunţat marţi ambasadorul Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu premierul Iurie Leancă.

Executivul de la Stockholm va investi în următorii şapte ani 500 de milioane de euro pentru susţinerea reformelor în ţările Parteneriatului Estic al UE, iar domeniile prioritare de realizare a strategiei vor fi identificate în baza analizei rezultatelor obţinute în statele din Europa de Est. ‘Moldova este o ţară prioritară în cadrul Parteneriatului Estic. Astfel, Suedia a decis să aloce câte 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor, iar în şapte ani această sumă va atinge aproximativ 100 de milioane de euro’, a declarat Ingrid Tersman, potrivit unui comunicat al guvernului.

Republica Moldova a semnat recent un acord de împrumut cu Polonia în valoare de 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. De asemenea, ministrul norvegian de externe, Borge Brende, a declarat luni, la Chişinău, că ţara sa îşi va dubla sprijinul acordat Republicii Moldova şi va ajunge la zece milioane de dolari anual. Şi România s-a angajat în 2010 să acorde un grant de 100 de milioane de euro Republicii Moldova pentru proiecte de infrastructură, iar în acest an va acorda, din grantul respectiv, 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor grădiniţe.

Suedia va acorda R.Moldova 100 de milioane de euro pentru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.